Rețete Culinare
2 participanți
Pagina 1 din 1
Rețete Culinare
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Iun 13, 2012 9:04 pm, editata de 1 ori
Re: Rețete Culinare
Ingrediente reteta Tiramisu cu crema mascarpone:
500 g mascarpone
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Tiramisu cu mascarpone ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. 400 g de piscoturi inseamna 48 piscoturi, din care eu am folosit fix 40 - tiramisu a fost asamblat intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm.
Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Pentru crema mascarpone folosita la tiramisu va trebui sa scoatem din timp de la frigider toate ingredientele necesare, deoarece acestea vor trebui sa fie la temperatura camerei. De asemenea, un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari. Chiar daca unii vor considera ca este un fel de pleonasm, am intitulat aceasta reteta "Tiramisu cu mascarpone" deoarece am vazut ca pe internet exista foarte multe retete de tiramisu fara mascarpone.
Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Spargem cele trei oua si separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam trei linguri de zahar pudra si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga. In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana, adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale.
Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile (este total nerecomandata utilizarea mixerului!). Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider si o lasam acolo pana cand terminam de pregatit primul strat de piscoturi. Trecem rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot - piscoturile pentru tiramisu nu ar trebui sa fie imbibate cu cafea, ci doar umezite putin (in caz contrar, ne vom alege cu un tiramisu "flescait").
Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece si amestecata cu trei lingurite de amaretto (caz in care, evident, nu mai este necesara esenta de migdale in crema). Asezam in tava primul strat de piscoturi (acoperind cu bucatele mici spatiile goale, exact cum se vede in fotografiile retetei) peste care intindem jumatate din crema mascarpone. Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi si apoi peste acesta turnam restul de crema mascarpone. Prajitura tiramisu se pudreaza cu o lingura de cacao si se poate servi dupa ce a fost tinuta la frigider macar o ora. Nu este important, dar ca un mic pont: am observat ca tiramisu este mult mai aspectuos daca se pudreaza cu cacao chiar inainte de a fi servit.
500 g mascarpone
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Tiramisu cu mascarpone ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. 400 g de piscoturi inseamna 48 piscoturi, din care eu am folosit fix 40 - tiramisu a fost asamblat intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm.
Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Pentru crema mascarpone folosita la tiramisu va trebui sa scoatem din timp de la frigider toate ingredientele necesare, deoarece acestea vor trebui sa fie la temperatura camerei. De asemenea, un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari. Chiar daca unii vor considera ca este un fel de pleonasm, am intitulat aceasta reteta "Tiramisu cu mascarpone" deoarece am vazut ca pe internet exista foarte multe retete de tiramisu fara mascarpone.
Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Spargem cele trei oua si separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam trei linguri de zahar pudra si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga. In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana, adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale.
Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile (este total nerecomandata utilizarea mixerului!). Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider si o lasam acolo pana cand terminam de pregatit primul strat de piscoturi. Trecem rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot - piscoturile pentru tiramisu nu ar trebui sa fie imbibate cu cafea, ci doar umezite putin (in caz contrar, ne vom alege cu un tiramisu "flescait").
Tiramisu cu crema mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura Tiramisu cu mascarpone preparare reteta prajitura
Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece si amestecata cu trei lingurite de amaretto (caz in care, evident, nu mai este necesara esenta de migdale in crema). Asezam in tava primul strat de piscoturi (acoperind cu bucatele mici spatiile goale, exact cum se vede in fotografiile retetei) peste care intindem jumatate din crema mascarpone. Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi si apoi peste acesta turnam restul de crema mascarpone. Prajitura tiramisu se pudreaza cu o lingura de cacao si se poate servi dupa ce a fost tinuta la frigider macar o ora. Nu este important, dar ca un mic pont: am observat ca tiramisu este mult mai aspectuos daca se pudreaza cu cacao chiar inainte de a fi servit.
alynaelena- Mesaje : 3
Data de inscriere : 07/04/2012
Varsta : 34
Re: Rețete Culinare
Cioco Muffins Dr. Oetker
Iepurasul Dr. Oetker , a poposit la Bucataresele Vesele aducand cu el doua cosuri pline cu bunatati.Am decis sa incercam pe loc unul din produsele primite . S-a dovedit a fi usor de preparat intr-un timp scurt ,si a fost savurat cu placere de toti membrii familiei.
Multumim Dr.Oetker !!!!!
Ingrediente :
1 cutie Cioco Muffins Dr.Oetker
3 oua
150 ml ulei
4-5 linguri lapte
Preparare :
Pregatim formele de hartie de copt ce sunt anexate in cutie. Cele 12 forme din hartie de copt se aseaza pe o tava .Se preincalzeste cuptorul la aproximativ 180 grade.
Intr-un vas punem praful pentru briose si se adauga uleiul , oualesi 4 linguri lapte.Se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 2 minute pana la obtinerea unui aluat lucios . Din fulgii de ciocolata se pastreaza 1 lingura rasa pentru ornat ,iar restul se incorporeaza usor in aluat.
Se dozeaza aluatul in cantitati egale in formele de copt. Fulgii de ciocolata ramasi se presara pe fiecare briosa in parte. Se coc in partea de mijloc a cuptorului timp de 20-25 minute . Briosele se lasa la racit in formele de hartie pe un gratar.
Iepurasul Dr. Oetker , a poposit la Bucataresele Vesele aducand cu el doua cosuri pline cu bunatati.Am decis sa incercam pe loc unul din produsele primite . S-a dovedit a fi usor de preparat intr-un timp scurt ,si a fost savurat cu placere de toti membrii familiei.
Multumim Dr.Oetker !!!!!
Ingrediente :
1 cutie Cioco Muffins Dr.Oetker
3 oua
150 ml ulei
4-5 linguri lapte
Preparare :
Pregatim formele de hartie de copt ce sunt anexate in cutie. Cele 12 forme din hartie de copt se aseaza pe o tava .Se preincalzeste cuptorul la aproximativ 180 grade.
Intr-un vas punem praful pentru briose si se adauga uleiul , oualesi 4 linguri lapte.Se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 2 minute pana la obtinerea unui aluat lucios . Din fulgii de ciocolata se pastreaza 1 lingura rasa pentru ornat ,iar restul se incorporeaza usor in aluat.
Se dozeaza aluatul in cantitati egale in formele de copt. Fulgii de ciocolata ramasi se presara pe fiecare briosa in parte. Se coc in partea de mijloc a cuptorului timp de 20-25 minute . Briosele se lasa la racit in formele de hartie pe un gratar.
alynaelena- Mesaje : 3
Data de inscriere : 07/04/2012
Varsta : 34
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Mier Ian 01, 2014 1:31 am Scris de Admin
» Scule pentru Apicultură!
Mier Dec 11, 2013 11:03 pm Scris de Admin
» Muzică Orientală!
Sam Noi 16, 2013 1:44 pm Scris de Admin
» Muzică HINDI-Indiană
Sam Noi 16, 2013 1:02 pm Scris de Admin
» Noutăți, Documentare, Video despre Apicultură!
Joi Oct 31, 2013 12:59 am Scris de Admin
» Cum să te apuci de Apicultură?
Mar Oct 01, 2013 12:14 am Scris de Admin
» Stupina Apicultorului davcosti
Lun Sept 30, 2013 10:31 pm Scris de Admin
» Programe FREE
Vin Feb 22, 2013 10:09 pm Scris de Admin
» Bazar,Publicitate gratuită
Joi Ian 31, 2013 1:28 am Scris de Admin